Hoe kies je een goede kappersschool

Voor degenen onder jullie die nog nooit naar de kapper zijn geweest, laat me je een korte les geven in wat je kunt verwachten. Je begint altijd met het maken van kleine afspraken voor de basis knipbeurt, kleur en stijl en soms kan je naar kapper zonder afspraak. Naast de knip- en kleurbeurt helpen we je ook met het kiezen van je haaraccessoires, en dan vooral je pruik. Tenslotte geven we je een laatste spoeling en stijl en knippen we je haar. polen en taps toelopen als je een look wil vervolledigen.

Ik moet toegeven dat ik nog nooit naar een kappersschool ben geweest. Ik denk dat de belangrijkste reden daarvoor is dat ik altijd dacht dat kappers bedoeld waren om haar op een bepaalde lengte af te knippen, niet om het te stylen. Als ik in een kapperszaak sta om mijn haar te laten knippen, heb ik nooit echt de kans gehad om te zien wat een stylist kan doen.

Is trainen makkelijker? Nu moet ik eerlijk zijn. Ik denk dat een stylist die niet veel ervaring had, me verkeerd trainde. Immers, vanaf het moment dat ik oud genoeg was om een echte baan te gaan zoeken, heb ik altijd een beeld in mijn hoofd gehad van hoe ik eruit zou moeten zien. Maar bij een kapper is dat nooit echt gebeurd.

Zelfs toen ik wat ouder werd en naar een kappersschool ging, was ik nog steeds bezig met mijn kappersvaardigheden. Als je het een professionele kapper vraagt, zullen ze je vertellen dat ze meestal met vier blokken werken. Dus eigenlijk leren ze je hoe je haar moet knippen, maar voordat ze echt aan je haar beginnen, denken ze na over hoe hun laatste klant eruit zag. Je ervaren stylist zal een goed geheugen hebben en referenties zullen ook in de toekomst een grote hulp zijn.

Afhankelijk van de staat stelt elke staat andere eisen aan wie zich stylist wil kunnen noemen. Afhankelijk van hoe elke staat de definitie van dit beroep definieert, kan het zijn dat je een paar lessen moet volgen voordat je het examen voor de staatslicentie kunt afleggen.

De licentiecommissie zal de uiteindelijke beslissing nemen over je opleiding en dus de duur van je kapperslicentie. Elke staat bestuur zal richtlijnen die zeggen welk niveau van de opleiding is vereist hebben. Wat belangrijk is om te onthouden, is dat kappers niet alleen willen praten over haarkniptechnieken en haarstyling. Van een kapper wordt ook verwacht dat hij medisch haar knipt, een vriendelijke houding aanneemt, en advies geeft over hoe je zaken kunt regelen.

Als een stylist in een kapsalon werkt, dan wordt er geen rekening gehouden met de apparatuur en de vaardigheid die hij bezit. Zij zullen geen haarkleuring, permanenten of weven mogen uitvoeren, tenzij zij de gespecialiseerde opleiding hebben gevolgd die door de salon of de eigenaar ervan wordt verstrekt.

Lees meer:

Goede kapper Maastricht

Kapsalon Maastricht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.