Hoe maak je je tanden thuis witter?

De gele en bruinachtige vlekken op uw tanden worden veroorzaakt door het gebruik van koffie, thee, sigaretten, tabak en bepaalde voedingskleurstoffen.

Met de introductie van nieuwe producten is het bleken van tanden in Rotterdam eenvoudiger geworden. Nu kunt u het bleken van uw tanden thuis uitvoeren met de juiste chemische mengsels en apparatuur.

Als u aanzienlijke vlekken op uw tanden hebt, is het verstandig een tandarts te bezoeken voor een nauwkeuriger diagnose. De negatieve effecten van het roken en het gebruik van alcohol moeten in aanmerking worden genomen. De positieve effecten van de bleekmiddelen moeten door ons aan u worden verkocht.

Hoe sterker de bleekmiddelen, hoe beter het resultaat. De zwakkere zijn echter van een betere kwaliteit dan wanneer ze alleen zouden worden gebruikt.

Ga verder met de volgende ingrediënten

Wanneer u uw tanden laat bleken in onze tandartspraktijk, gebruiken we meestal de volgende producten voor het proces:WaterstofperoxideBaking soda en;Water

Zorg ervoor dat u geen allergieën heeft en dat u een goede mondhygiëne heeft.

Hoe sterker de bleekmiddelen, hoe beter het resultaat. De zwakkere zijn echter van een betere kwaliteit dan wanneer ze alleen zouden worden gebruikt.

Ga verder met de volgende procedures

Aangezien bleekproducten niet in een natuurlijk zuivere toestand worden geleverd, worden de volgende bleekmethoden gebruikt

Concentratie: Over het algemeen wordt een concentratie van 10% carbamideperoxide gebruikt. Vaak wordt medicinale kamerlucht toegepast om het bleekproces te intensiveren.

Thuisbleken: de meeste bleekkits voor thuisgebruik zijn te koop bij de tandarts. Ze bevatten 10-30% carbamideperoxide. De tandarts zal u adviseren om het mondkapje/bakje ongeveer 1 uur per keer te dragen. Dit doet u een of twee keer en de verdoving is uitgewerkt. Daarna kunt u het geblondeerde gebied schoonmaken met water en zalf. Dit moet regelmatig worden gedaan totdat het bleken is uitgewerkt.

Over de toonbank bleekmiddelen: deze gebruiken de bakjes, strips of pennen voor het bleken. Deze kunnen bij de meeste drogisterijen worden gekocht. De tandarts heeft ook een eenvoudiger methode van bleken, bekend als power bleaching, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van een bleekmiddel op lichtbasis. Dit kan verwarrend zijn omdat er veel verschillende bleekmiddelen zijn gebruikt om de verkleuringen te verwijderen. Krachtbleken kan moeilijk zijn om uit te voeren en is geen aanbevolen procedure.

Onderzoek chemicaliën: Sommige bleekchemicaliën die worden gebruikt in thuisproducten om tanden te bleken zijn 3% en 7% carbamideperoxide. Dit zijn de meest literatuurvriendelijke chemische verbindingen om te gebruiken bij het bleken van de tanden. Een paar toepassingen van de verbinding kan alles zijn wat nodig is om uw tanden witter te maken.

Bleken is geen permanente oplossing. Onderhoud en eetgewoonten moeten strikt worden nageleefd als u uw tanden wit wilt houden. Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor warm en koud voedsel, na een bleekbehandeling of gedurende een bepaalde tijd. Het gebruik van een tandpasta die fluoride bevat, helpt de gevoeligheid te verminderen. De werking van fluoride helpt bij het opbouwen van een film die de tanden helpt weerstand te bieden tegen vlekken.

Lees meer:

Angsttandarts Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.