Wat weet je over goede pak

Pak op maat

Maatwerk wordt in de volksmond ook wel tailor-made genoemd; dit is een term die in Amerika wordt gebruikt om met de hand gemaakte kleding aan te duiden. Mensen schijnen te houden van de handgemaakte look. Hoe dan ook blijft de term staan. Wat vinden mensen van maatwerk? Kopen zij op maat gemaakte kleding, eigenlijk verwacht ik van wel, omdat zij anderen horen zeggen van wel. In de VS werd in een recente opiniepeiling aan mensen gevraagd of ze dachten dat kleren door mensen werden gemaakt, meestal kwam daar slechte kwaliteit en slechte prijs uit naar voren. Dus naar mijn mening, nee, kopen ze geen op maat gemaakte, omdat de term meer marketing is dan wat mensen werkelijk gebruiken.

Maar misschien, heel misschien, zorgde Hollywood in de jaren 50 voor de revolutie op maat. Niet alleen brachten zij de massa’s het idee dat het leven wat minder snel moest gaan, maar tegen de jaren ’60 verkochten zij het idee van geld besparen en zorg dragen voor het milieu. De hele rage met groene kleding begon eind jaren 60.

Volgens mijn berekeningen is de opkomst van de “op maat gemaakte” revolutie begonnen in 1975 met de film “De leugens van de respondent”. In de VS bereikte de markt voor op maat gemaakte kleding in 1980 een hoogtepunt met 18% van de uitgaven voor kleding. De statistieken voor het VK zijn niet zo vleiend: in 2004 ging slechts 6% van de uitgaven naar kleding, schoeisel inbegrepen. Met andere woorden, we kopen minder, maar wat we kopen is niet erg goed gemaakt. Natuurlijk is het goedkoper om een kleermaker te nemen, maar zien we er dan ook beter uit? Iedereen moet ergens beginnen en de sleutel om er goed uit te zien is niet altijd gespecificeerd.

In één woord, persoonlijke smaak bepaalt je succes, als je geen expert bent op het gebied van kleding en geen idee hebt wat trendy is, moet je voorzichtig zijn. Als je jong bent en een van je eerste pakken koopt, is het dag en nacht wanneer je naar een winkel gaat en een nieuw jasje en een nieuwe broek koopt, ze zien er misschien afschuwelijk uit, ze passen je misschien niet, maar als je Bond heet en jong en gek bent, zal het niemand iets kunnen schelen. De ervaren kleermaker zal u echter iets vertellen: alleen een dwaas (verkoper voor duiken enz.) zou denken dat het allemaal om mode draait.

Mode is, wanneer het beoefend wordt, een zeer basale vorm van zelfexpressie. Stijl is gemakkelijker te begrijpen. Mode gaat over het dragen van de juiste kleren. Minstens twee mensen kunnen samen gaan, mode en stijl. Mode gaat over het maken van een statement. Statement Schoenen, tassen, kleding, accessoires, alles kan gebruikt worden om een statement te maken. De kleuren zijn in de juiste tinten, de stijlen in harmonie met je moed zijn getest. Dit zijn de basisprincipes van een goede styling. Als alternatief voor de massa-geproduceerde kleding, zijn maatkleding, op maat gemaakte, persoonlijke maatkleding, nog maar net begonnen.

Knopen, manchetten, ritssluitingen, studs, zakken, kragen, naden, knopen, riemen, knopen, bretels, bretels, jassen, jacks, tops, t-shirts, truien, pakken, ondergoed, kousen, horloges, enz. zijn het kenmerk van een goed gekleed persoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.